Karppiunelmat

Uuni 150 astetta.

Sekoita makeutusaine ja voi ilmavaksi.

Lisää joukoon öljy ja vatkaa kuohkeaksi.

Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

Jos annat taikinan levätä jonkin aikaa jääkaapissa, jolloin siitä tulee "leivottavampaa", voit esim.

pyöritellä palloiksi, mutta ei ole pakollista.

Nostele lusikalla paperin päälle uunipellille (näistä tulee lastumaisia, joten pellille mahtuu esim. 4x4).

Paista uunin keskiosassa n. 15 min.
Huom, alkuperäisessä ohjeessa käytetty 1 dl sukrinia, kokeilin niin, että on karppisokeria sen verran, että vatkautuu, ja sitten n. 1 tl cologrania lisäksi.

Öljynä voi käyttää mitä tahansa, ja sen oikea kokonaismäärä on 0,5 dl, mulle sattui tässä pikku virhe, ja siksipä pikkuleivistä ei tullut ihan rapeita vaan vähän pehmeitä :)

Reseptistä tulee n. 32 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Tarina67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 8.3g61kcal0.1g0g6.8g0g
Karppisokeri, erytrioli (Yesdeli), annos 10g8.3g0kcal0g0g0g0g
Makeutusaine cologran 100g 1 rkl (1g)0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Seesamiöljy, Amoy5g45kcal0g0g5g0g
Mantelijauhe (Mauste sallinen), annos 10g8.3g49kcal1.8g1.7g4.2g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g5.6g17kcal0.9g3g0.2g0.7g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Hunaja 3.3g11kcal0g2.7g0g0g
Oliiviöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana91g463kcal5.6g17.2g42.4g1.4g
Valittu annoskoko45g232kcal2.8g8.6g21.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna23g116kcal1.4g4.3g10.6g0.4g
Arvot/100g100g510kcal6.2g18.9g46.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301579