Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen18g6kcal0.6g0.9g0g0g
Vesi4.4g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g4.6g3.6kcal0.1g0.3g0.2g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 16g13kcal0.3g2.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana92g45kcal2g7.6g0.4g0.4g
Valittu annoskoko46g23kcal1g3.8g0.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna23g11kcal0.5g1.9g0.1g0.1g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.3g0.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324