Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 12g4.5kcal0.1g0.8g0g0.3g
Nauris 5.9g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 3.9g11kcal0.1g0.1g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana92g56kcal0.6g2.8g4.4g1g
Valittu annoskoko46g28kcal0.3g1.4g2.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna23g14kcal0.2g0.7g1.1g0.3g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3.1g4.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683