Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g44g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 640g2395kcal92.8g364.8g46.7g64g
Vehnäjauho puolikarkea 1560g5353kcal159g1092g18.7g54.6g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)200g1440kcal2g2g160g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9016g18765kcal507.6g3013.6g450.8g237.2g
Valittu annoskoko4508g9382kcal253.8g1506.8g225.4g118.6g
Annoskoko puolitettuna2254g4691kcal126.9g753.4g112.7g59.3g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623