Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2660g561kcal31.9g90.5g5.3g55.9g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 1064g1408kcal28g34.1g127.7g0g
Dijonsinappi, Maille, Original80g56kcal3.2g6.4g2.4g2.4g
Ruohosipuli, tuore106g29kcal1.5g4g0.6g1.2g
Mustapippuri 11g30kcal1.2g4.1g0.4g2.8g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g585g837kcal73.2g1.8g60.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9024g5841kcal278g281.8g393.4g124.6g
Valittu annoskoko4512g2921kcal139g140.9g196.7g62.3g
Annoskoko puolitettuna2256g1460kcal69.5g70.5g98.4g31.2g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447