Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3004g2287kcal56.5g465.6g6g30g
Sipuli 501g152kcal6.3g24g1g8.5g
Janssonfileet (rainbow)501g726kcal50.1g65.1g28.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl401g1362kcal8g12g140.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g50g366kcal0.5g0.5g40.1g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g12g37kcal2.2g4.9g1g2.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 50g23kcal1.5g2.4g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9036g9903kcal250.2g1149g435.2g81.4g
Valittu annoskoko4518g4952kcal125.1g574.5g217.6g40.7g
Annoskoko puolitettuna2259g2476kcal62.6g287.3g108.8g20.4g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083