Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 175g67kcal1.8g12.1g0.4g4.4g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g2.8g8.8kcal0.1g0.5g0.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Rypsiöljy rainbow1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g45g135kcal9.5g0.5g9.5g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g50g29kcal2g2.4g1.3g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g13g43kcal2.5g0g3.6g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g15g30kcal1.3g0.5g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana904g661kcal35g34.4g39g9.6g
Valittu annoskoko452g331kcal17.5g17.2g19.5g4.8g
Annoskoko puolitettuna226g165kcal8.8g8.6g9.8g2.4g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310589