Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 75g81kcal6.3g10.5g0.3g5.2g
Herne 60g41kcal3g5.6g0.2g1.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Omena, keskikokoinen 200g112g38kcal0.2g8g0.3g2g
Oliiviöljy 15g132kcal0g0g15g0g
Viinietikka 11g2.3kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g19g107kcal3.3g4.4g9.3g2.2g
Peruna, keskikokoinen 60g112g67kcal1.7g14.6g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana904g970kcal30.6g91.8g50.6g26.4g
Valittu annoskoko452g485kcal15.3g45.9g25.3g13.2g
Annoskoko puolitettuna226g242kcal7.7g23g12.7g6.6g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.2g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204