Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 16g4.9kcal0.2g0.8g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 234g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Timjami 2.8g7.9kcal0.3g0.8g0.2g1g
Purjosipuli 24g5.5kcal0.4g0.6g0g0.5g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 14g3kcal0g0.2g0g0g
Juuriselleri 17g5.2kcal0.2g0.8g0g0.5g
Tomaattisose tomaattipyree 13g10kcal0.6g1.7g0g0.1g
Puna-ahven savustettu 63g70kcal10.5g0g3.1g0g
Katkarapu 37g25kcal5.3g0g0.4g0g
Sinisimpukka vedessä 28g25kcal4.4g0.5g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana905g344kcal44.2g11.8g11g5.2g
Valittu annoskoko453g172kcal22.1g5.9g5.5g2.6g
Annoskoko puolitettuna226g86kcal11.1g3g2.8g1.3g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203