Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1752g672kcal17.5g120.9g3.5g43.8g
Vesi1251g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g28g88kcal1.3g5.1g7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Rypsiöljy rainbow13g113kcal0g0g12.5g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g451g1352kcal94.6g4.5g94.6g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g501g290kcal20g24g12.5g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g125g426kcal25g0g36.3g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g150g300kcal12.8g4.5g25.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9040g6616kcal349g342g384.8g96.2g
Valittu annoskoko4520g3308kcal174.5g171g192.4g48.1g
Annoskoko puolitettuna2260g1654kcal87.3g85.5g96.2g24.1g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310589