Jauhelihasapuska

Ruskista about puoli kiloa naudan paistijauhelihaa pienessä lirauksessa rypsiöljyä, mausta vaikka mustapippurirouheella.

Voipi paistaa ilman öljyäkin, niin aina kevenee.

Veteen kiehumaan pari porkkanaa pienehköinä kuutioina ja pari sipulia samanmoisina paloina.

Perään vaikkapa maustepippureita.

Samaan veteen keskikokoinen kukkakaali suht suurina paloina, korvaa perunan.

Nakkase mukaan yksi kuutio vähärasvaista lihalientä ja jauhelihat.

Kun rehut on suht kypsiä, niin pari pussia keittojuureksia sekaan ja persiljaa + muita yrttejä maun mukaan.

Vesi puuttuu tarvikkeista, koska jokainen saa päättää haluaako soppaa vai tiukempaa patatyyppistä tavaraa.

Itse tykkään, että on vähän tukuisampaa, joten en niin hirveästi vedellä lotraa.

On ruokaisampaakin.

Samaten en annosmäärää tästä syystä laittanut, kun sapuskaa tulee joko enempi tai vähempi veden määrästä riippuen.

Hyvää on, hamp-hamp.

Vaan jostain syystä ohjelma näyttää ihan väkistenkin yhtä annosta...

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1810 grammaa

Cilly
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha nauta 5%1250g1613kcal260g0g62.5g0g
Rypsiöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi25g68kcal0.8g13.3g1.3g0.1g
Keittojuures, Pirkka1000g250kcal10g45g3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g325g91kcal1.9g19.3g0.6g8.1g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.2g12g0.5g4.2g
Kukkakaali 1500g361kcal27.1g33g4.5g34.5g
Persilja 150g41kcal2.1g1.7g0.3g12g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9050g5423kcal610.2g248.6g195.4g117.8g
Valittu annoskoko4525g2712kcal305.1g124.3g97.7g58.9g
Annoskoko puolitettuna2263g1356kcal152.6g62.2g48.9g29.5g
Arvot/100g100g60kcal6.7g2.7g2.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=72352