Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Purjosipuli 15g3.4kcal0.3g0.4g0g0.3g
Oliiviöljy 1.7g16kcal0g0g1.7g0g
Riisi tumma 32g112kcal2.2g23g0.7g1.3g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 32g116kcal2.6g25.3g0.2g0.5g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 2.7g8.4kcal0.3g0.9g0.4g0g
Paprika punainen 43g12kcal0.4g1.9g0.2g0.8g
Parsakaali brokkoli 50g18kcal2.3g1g0.2g1.3g
Katkarapu 75g51kcal10.8g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana906g690kcal38.8g108g8.4g9.2g
Valittu annoskoko453g345kcal19.4g54g4.2g4.6g
Annoskoko puolitettuna227g173kcal9.7g27g2.1g2.3g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791