Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 213g62kcal2g9.6g0.9g4g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g47g13kcal0.3g2.8g0.1g1.2g
Persilja 1.6g0.4kcal0g0g0g0.1g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 38g131kcal2.6g27g0.9g1.5g
Oliiviöljy 28g249kcal0g0g28.1g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)63g128kcal9.4g1.6g9.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana907g1202kcal30.2g88g79g15.8g
Valittu annoskoko454g601kcal15.1g44g39.5g7.9g
Annoskoko puolitettuna227g301kcal7.6g22g19.8g4g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211