Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 379g475kcal41.7g1g34.2g0g
Sokeri 368g1493kcal0g367.5g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g108g335kcal19.5g44.4g8.7g19.5g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl563g2082kcal67.5g416.4g11.8g19.7g
Leivinjauhe 33g57kcal1.7g12.3g0g0.2g
Neljänviljanhiutale 130g428kcal13.1g75.4g4.5g14.9g
Fariinisokeri152g615kcal0g151.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g13g47kcal0.5g10.3g0.5g0g
Rypsiöljy 195g1722kcal0g0g194.8g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 433g197kcal13g20.8g6.5g0g
Raparperi 2164g729kcal14.9g119g2.2g30.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9072g16364kcal343.8g2436.8g526.4g169.2g
Valittu annoskoko4536g8182kcal171.9g1218.4g263.2g84.6g
Annoskoko puolitettuna2268g4091kcal86g609.2g131.6g42.3g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112733