Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti1785g1964kcal392.7g1.8g53.5g0g
Sipuli (kuorittu)313g84kcal4.1g15g0.6g5.3g
Suippopaprika, makea, Pirkka233g58kcal2.1g10.7g0.9g4.4g
Tomaatti 502g114kcal2.8g17.3g1.5g7g
Valkosipuli, tuore, silputtu35g36kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Voi 140g1016kcal1.7g0.6g113.8g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g35g56kcal3.1g10.8g0.1g0.2g
Vesi933g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla280g1092kcal5.6g7g117.6g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola280g448kcal22.4g11.2g36.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9072g9737kcal874.6g160.2g649.2g35.2g
Valittu annoskoko4536g4868kcal437.3g80.1g324.6g17.6g
Annoskoko puolitettuna2268g2434kcal218.7g40.1g162.3g8.8g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200