Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g64g13kcal0.4g2.4g0.2g0.9g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Lehtiselleri 38g4.8kcal0.4g0.4g0.1g0.4g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g4.7g4.2kcal0.1g0.2g0.3g0g
Hauki 38g31kcal6.8g0g0.4g0g
Katkarapu 38g26kcal5.4g0g0.4g0g
Vesi187g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)5.6g12kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl19g64kcal0.4g0.6g6.6g0g
Pekoni rasvainen 5.6g21kcal0.7g0g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana909g383kcal29.2g13.4g20.4g5g
Valittu annoskoko454g191kcal14.6g6.7g10.2g2.5g
Annoskoko puolitettuna227g96kcal7.3g3.4g5.1g1.3g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000