Vhh mangojuustokakku

Kakku tehdään irtopohjavuokaan.

Sulata voi ja sekoita se suklaa- ja hasselpähkinärouheen kanssa.

Mausta halutessasi kanelilla.

Painele seos irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Mikäli käytössä on isohko irtopohjavuoka, voi hasselpähkinää tarvita hieman isomman määrän, jotta koko pohja peittyy.

Vatkaa vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja makeutusnestettä oman maun mukaan.

Liota liivatelehtiä (4-5kpl) kylmässä vedessä, puristele ylimääräinen vesi pois ja liuota lehdet kolmeen ruokalusikalliseen kuumaa vettä.

Valuta liivate ohuena nauhana täytteen sekaan ja vatkaa.

Kaada pohjaseoksen päälle ja anna hyytyä vähintään 4h ennen kiilteen tekoa.

Kiilteeseen tarvitaan 2-3 liivatelehteä.

Mangososeen voi kuumentaa ja liivatteet sulattaa kylmässä vedessä liottamisen jälkeen suoraan soseeseen, jolloin kiilteestä tulee todella kiiltävä.

Kaada kiilleseos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä vähintään 4 h ennen tarjoilua.

Kakkua saa helposti muunneltua vaihtamalla kiilteeseen käytettävää sosetta :)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Jnvalo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)25g180kcal0g0g20g0g
Finest dark chocolate 74% (Bellarom), annos 100g13g70kcal1.2g4g5.1g0g
Hasselpähkinärouhe (Meira), annos 10g50g305kcal7g1.5g30g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.6kcal0g0.8g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g100g255kcal5.9g3.2g23.9g0g
Vispikerma, milbona (Lidl), annos 100g100g293kcal2.5g3.2g30g0g
Mangosose, c-vitaminoitu (Piltti), annos 125g125g81kcal0.6g17.5g0.6g1.4g
Cologran makeutusneste (Lidl)3.8g2.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini7.5g26kcal6.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana910g2434kcal47.2g60.4g219.2g2.8g
Valittu annoskoko455g1217kcal23.6g30.2g109.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna228g609kcal11.8g15.1g54.8g0.7g
Arvot/100g100g267kcal5.2g6.6g24.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281046