Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste8.8g0kcal0g0g0g0g
Voi 132g955kcal1.6g0.5g107.1g0g
Manteli 66g406kcal15.8g4.3g35.6g4.7g
Vehnälese 5.3g12kcal0.7g0.8g0.2g2g
Psylliumkuitu, annos 6g4.4g2.2kcal0g0g0g3.6g
Kaakaojauhe sokeroitu 5.3g22kcal0.3g4.1g0.5g0g
Kahvijuoma, keskiarvo 13g0.4kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 132g435kcal2.6g4g46.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.1g4.4kcal0g1.1g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g44g227kcal4.4g10g18.8g0g
Raparperi 44g15kcal0.3g2.4g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana910g4156kcal51.4g54.4g416.6g21.8g
Valittu annoskoko455g2078kcal25.7g27.2g208.3g10.9g
Annoskoko puolitettuna228g1039kcal12.9g13.6g104.2g5.5g
Arvot/100g100g457kcal5.6g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905