Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 312g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 52g157kcal9.3g25.2g0.5g5.6g
Sipuli (kuorittu)23g6.2kcal0.3g1.1g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.2kcal0.1g1.1g0g0.5g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g49g46kcal8.7g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana910g429kcal36.8g54.8g3.4g13g
Valittu annoskoko455g215kcal18.4g27.4g1.7g6.5g
Annoskoko puolitettuna228g107kcal9.2g13.7g0.9g3.3g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373