Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi208g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 12g3.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Peruna, vanha, kuorittu 42g32kcal0.8g6.5g0.1g0.4g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Lohifilee 83g163kcal15.6g0g11.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 42g138kcal0.8g1.2g14.6g0g
Kalaliemikuutio 4.6g14kcal0.5g1.6g0.6g0.1g
Voi 5.8g42kcal0.1g0g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana910g816kcal36.8g26g62.6g4g
Valittu annoskoko455g408kcal18.4g13g31.3g2g
Annoskoko puolitettuna228g204kcal9.2g6.5g15.7g1g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811