Linssikeitto

2 tl öljyä
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 pieni paprika
3 porkkanaa
nippu tuoretta basilikaa
2 tlk (= 1 kg) Pirkka-tomaattimurskaa (luomu)
1 tl savupaprikaa
mustapippuria
2 litraa vettä
2 Reformi-kasvisliemikuutiota (luomu)
2 dl punaisia linssejä
(1 tl suolaa)

Hienonna sipuli, porkkanat ja paprika.

Kuullota sipuli sekä porkkanat ja paprika öljyssä.

Lisää tomaattimurska ja valkosipuli.

Mausta paprikajauheella ja mustapippurilla.

Hauduta puolisen tuntia.

Sekoita joukkoon hienonnetut basilikan lehdet.

Lisää vesi.

Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kasvisliemikuutiot ja huuhdotut linssit.

Anna hautua vielä 10 minuuttia.

Tarkista maku (lisää suolaa).

Soseuta keitto.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 7280 grammaa

Helluri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 5g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Paprika punainen 25g7.3kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Porkkana 23g7.4kcal0.1g1.3g0g0.6g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)3g6.9kcal0.5g0.4g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.3g0.8kcal0g0g0g0.1g
Linssi, punainen raaka 1dl = 80g (Go green), annos 30g20g69kcal5g12g0.4g2g
Pirkka luomu tomaattimurska125g38kcal1.8g8.1g0.6g0g
Keiju rypsiöljy (Raisio)1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Basilika, tuore 1.9g0.5kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana910g287kcal15.8g46.6g5.6g6.6g
Valittu annoskoko455g143kcal7.9g23.3g2.8g3.3g
Annoskoko puolitettuna228g72kcal4g11.7g1.4g1.7g
Arvot/100g100g32kcal1.7g5.1g0.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434099