Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 270g2388kcal0g0g270g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g116g151kcal15.2g0.3g9.6g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl20g28kcal0.9g1.8g1.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton20g4.2kcal0.1g0.3g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)20g4kcal0g1.3g0g0g
Ruokasuola jodioitu 10g0.3kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana912g5150kcal32.6g7.4g563g0g
Valittu annoskoko456g2575kcal16.3g3.7g281.5g0g
Annoskoko puolitettuna228g1288kcal8.2g1.9g140.8g0g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485