Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0.1g0.9g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma3.8g12kcal0g2.8g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)100g320kcal13.8g58g3.2g12.5g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g200g700kcal25.4g139g4g6.6g
Voi, 1 tl, 5 g13g91kcal0.1g0.1g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana913g2265kcal81.8g400g34.6g40g
Valittu annoskoko456g1133kcal40.9g200g17.3g20g
Annoskoko puolitettuna228g566kcal20.5g100g8.7g10g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577