Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 780g255kcal4.8g43.4g1.6g19.9g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g38g40kcal3g6.3g0.2g0.8g
Chili paprika punainen54g22kcal1.1g4.9g0g0g
Oliiviöljy 65g573kcal0g0g64.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g12g37kcal1.3g7.2g0.8g3.4g
Chilikastike original, Felix72g63kcal1.2g10.8g0.1g0g
Tomaattimurska, 1 prk960g257kcal5.8g50.9g1.9g13.4g
Linssi, punainen, Go Green480g1560kcal115.2g235.1g4.8g57.6g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 636g846kcal53.7g111.9g12.7g31.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9120g7435kcal378.4g964g174.8g262g
Valittu annoskoko4560g3718kcal189.2g482g87.4g131g
Annoskoko puolitettuna2280g1859kcal94.6g241g43.7g65.5g
Arvot/100g100g82kcal4.1g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822