Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2700g23877kcal0g0g2700g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g1160g1508kcal152g3.5g96.3g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl200g282kcal9.4g18.4g19g0g
Sitruunamehu, laimentamaton200g42kcal0.6g3.2g0g0.2g
Valkoviinietikka (Rajamäen)200g40kcal0g13g0g0g
Ruokasuola jodioitu 100g2.6kcal0.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9120g51502kcal325.2g76.2g5630.6g0.4g
Valittu annoskoko4560g25751kcal162.6g38.1g2815.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna2280g12876kcal81.3g19.1g1407.7g0.1g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485