Kiinalainen riisi

1. Keitä riisi: Kuumenna voi kattilassa ja lisää sekaan riisi.

Sekoita pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää vesi ja 1tl suolaa.

Keitä riisiä 15 minuuttia.

2. Keitä herneitä suolatussa vedessä 5 minuuttia ja valuta niistä sen jälkeen vesi.

3. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin.

Kuori ja murskaa valkosipuli.

Suikaloi sipuli ja kiinankaali.

4. Kuumennöljy paistinpannussa ja kypsennä siinä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.

Sekoita koko ajan.

5. Lisää suikaloitu kiinankaali paistinpannuun.

Kypsennä suikaleita muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

6. Kaada pannuun ensin riisi, neste ja soijakastike.

Sitten lisää katkaravut ja herneet.

Sekoita ja kypsennä muutama minuutti.

7. Sekoita kananmunat.

Tee riisin keskelle kuoppa, kaada kananmunat siihen ja kypsennä pari minuuttia.

Sekoita munat riisin sekaan.

Lisää tarvittaessa suolaa.

8. Tarjoa riisi pienissä kulhoissa ja kata pöytään myös syömäpuikot.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tiiuzca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g5.6g41kcal0.1g0.1g4.5g0g
Vesi1.7g0kcal0g0g0g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g84g312kcal7.3g64.1g3.1g3.4g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Herne tuore, n.30kpl sisältää 100g hernettä56g43kcal3.8g9g0.2g0g
Inkivääri, tuore, silputtu3.7g3kcal0.1g0.7g0g0.1g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Kiinankaali 75g15kcal1.2g1.7g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.6g51kcal0g0g5.6g0g
Soijakastike5.6g3.4kcal0.3g0.5g0g0g
Kanaliemi laimennettu 56g5.6kcal0.2g0.2g0.4g0g
Katkarapu 94g64kcal13.5g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana915g1207kcal64g155g38.4g9g
Valittu annoskoko457g603kcal32g77.5g19.2g4.5g
Annoskoko puolitettuna229g302kcal16g38.8g9.6g2.3g
Arvot/100g100g132kcal7g16.9g4.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305943