Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 188g45kcal3.4g4.1g0.6g4.3g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g1.9g1.9kcal0g0.4g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl38g134kcal0.8g1.1g14.3g0g
Valkopippuri 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa38g113kcal8.6g0g8.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g5.6g41kcal0.1g0.1g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana916g670kcal25.8g11.8g56g8.8g
Valittu annoskoko458g335kcal12.9g5.9g28g4.4g
Annoskoko puolitettuna229g168kcal6.5g3g14g2.2g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130