Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 70g11kcal1.5g0.2g0.2g1.1g
Parsakaali brokkoli 210g74kcal9.7g4.1g0.6g5.3g
Kookoskerma, kara70g175kcal3.2g0.9g17.5g0g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Kalaliemi (kake) (Maggi)14g35kcal0.8g5.9g0.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl16g142kcal0g0g15.8g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.2g4.4kcal0.3g0.7g0g0.1g
Chili paprika punainen11g4.2kcal0.2g0.9g0g0g
Soijakastike 13g7.6kcal0.7g1.2g0g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 5.6g21kcal0.3g4.7g0.1g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu11g8.4kcal0.2g1.9g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana917g984kcal34.8g44.4g70.4g14.8g
Valittu annoskoko459g492kcal17.4g22.2g35.2g7.4g
Annoskoko puolitettuna229g246kcal8.7g11.1g17.6g3.7g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553