Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g156g53kcal0.3g11.1g0.5g2.8g
Voi (perinteinen meijerivoi)44g319kcal0g0g35.4g0g
Sokeri58g237kcal0g58.2g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g67g241kcal8.7g46.9g1.4g2.5g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl58g198kcal1.2g1.7g20.4g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g73g47kcal8g3.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana917g2197kcal36.6g243.2g115.8g10.6g
Valittu annoskoko459g1098kcal18.3g121.6g57.9g5.3g
Annoskoko puolitettuna229g549kcal9.2g60.8g29g2.7g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574