Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut720g720kcal165.6g0g6.5g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g800g2080kcal50.4g29.6g200g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)1000g550kcal190g40g40g6g
Sitruunamehu (Limmi)90g22kcal0.2g1.6g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L400g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen1120g288kcal10.1g51.5g4.5g22.4g
Chili paprika punainen60g24kcal1.2g5.4g0g0g
Purjosipuli 360g82kcal6.5g8.6g0.7g7.6g
Juokseva hunaja 250g30g96kcal0.3g23.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9160g7724kcal848.6g320.2g503.4g72g
Valittu annoskoko4580g3862kcal424.3g160.1g251.7g36g
Annoskoko puolitettuna2290g1931kcal212.2g80.1g125.9g18g
Arvot/100g100g84kcal9.3g3.5g5.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408809