Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 180g595kcal0.9g145.4g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Tankoparsa, vihreä1500g180kcal19.5g18g3g52.5g
Parsa 1500g232kcal19.2g18g3g22.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g750g150kcal4.5g24.8g2.3g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g9g1.8kcal0g0.6g0g0g
Rypsiöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Ruohosipuli, tuore300g81kcal4.2g11.4g1.8g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9168g3206kcal105.8g469.8g81.8g170g
Valittu annoskoko4584g1603kcal52.9g234.9g40.9g85g
Annoskoko puolitettuna2292g801kcal26.5g117.5g20.5g42.5g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346