Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g600g2820kcal37.8g408g114g13.2g
Voi 200g1451kcal2.4g0.8g162.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl800g2720kcal16g24g280g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g800g480kcal32g40g20g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g400g348kcal4.4g170.4g24.4g0g
Sokeri 500g2030kcal0g499.5g0g0g
Liivatelehti, gelatiini80g279kcal68.5g0g0.1g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g404g352kcal4.4g172.1g24.6g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker340g1326kcal0.1g329.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9168g23610kcal331.2g3289.2g1251.4g26.4g
Valittu annoskoko4584g11805kcal165.6g1644.6g625.7g13.2g
Annoskoko puolitettuna2292g5903kcal82.8g822.3g312.9g6.6g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=317734