Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)30g114kcal0.2g2g12g0g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 61g209kcal6.2g42.7g0.7g2.1g
Vesi8.4g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys38g131kcal0.3g32.6g0g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.8g0.2kcal0g0.1g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g113g385kcal18.1g0g34.3g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)11g43kcal0.1g0.7g4.5g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g113g42kcal10.1g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana918g2143kcal70g228.8g103g4.2g
Valittu annoskoko459g1072kcal35g114.4g51.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna230g536kcal17.5g57.2g25.8g1.1g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922