Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1240g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g403g113kcal2.4g24g0.8g10.1g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g1240g3845kcal31g930.2g6.2g93g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g1240g4217kcal31g1029.4g6.2g24.8g
Kuivahiiva, annos 11g34g123kcal15.3g13.6g2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl78g698kcal0g0g77.5g0g
Suola, annos 3g31g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl124g422kcal17.4g69.5g8.3g13.6g
Pellavansiemenrouhe,Risetti202g1008kcal50.2g67.1g58g57.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9184g20849kcal294.6g4267.6g318g397.4g
Valittu annoskoko4592g10424kcal147.3g2133.8g159g198.7g
Annoskoko puolitettuna2296g5212kcal73.7g1066.9g79.5g99.4g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049