Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 1574g2403kcal303.7g0g132.2g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl525g1574kcal44.6g283.3g23.6g11.5g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl46g409kcal0g0g45.5g0g
Jäävuorisalaatti, rapea350g35kcal3.8g2.8g0.7g4.2g
Tomaatti 874g199kcal4.9g30.2g2.6g12.2g
Juustoraaste emmental punaleima525g2046kcal152.1g0g157.4g0g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g350g147kcal5.6g31.5g1.7g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore175g44kcal0g15.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9184g13808kcal1034g743.8g728g62.2g
Valittu annoskoko4592g6904kcal517g371.9g364g31.1g
Annoskoko puolitettuna2296g3452kcal258.5g186g182g15.6g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760