Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 111g807kcal1.3g0.4g90.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1334g440kcal44g65.4g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2024g7083kcal242.8g1436.8g42.5g60.7g
Hiiva, 50g222g136kcal29.1g2.4g0.9g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g445g258kcal40g22.2g0.9g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]445g623kcal62.3g62.3g15.1g213.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9184g18691kcal839g3179g299.6g548.4g
Valittu annoskoko4592g9346kcal419.5g1589.5g149.8g274.2g
Annoskoko puolitettuna2296g4673kcal209.8g794.8g74.9g137.1g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427