Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 13g4.2kcal0.4g0.6g0g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Tattarijauho, Myllynparas8g27kcal1g5.4g0.1g0.4g
Ruisjauho, 1 dl1.7g5.6kcal0.2g1.1g0g0.2g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.5g3.6kcal0g0g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 5.5g7.8kcal0.7g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana92g131kcal5.6g21.2g2.4g1.6g
Valittu annoskoko46g66kcal2.8g10.6g1.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna23g33kcal1.4g5.3g0.6g0.4g
Arvot/100g100g142kcal6.1g23g2.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363