Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)16g5kcal0.5g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma4.7g15kcal0g3.5g0g0g
Hiiva 1.2g0.9kcal0.2g0g0g0.1g
Vehnäjauho, sunnuntai10g36kcal1.2g7.2g0.2g0.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)4.7g18kcal0.5g3.6g0.1g0.7g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g4.7g6.6kcal0.7g0.7g0.2g2.3g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g4.7g14kcal0.5g2.9g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana92g190kcal7.2g37.2g1.2g8.2g
Valittu annoskoko46g95kcal3.6g18.6g0.6g4.1g
Annoskoko puolitettuna23g48kcal1.8g9.3g0.3g2.1g
Arvot/100g100g206kcal7.8g40.3g1.3g8.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153