Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi7.8g35kcal0.5g4.7g1.6g0.2g
Voi 3.9g28kcal0g0g3.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl10g36kcal0.2g0.3g3.6g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g21g36kcal1.5g3.3g1.8g0g
Sokeri 1.3g5.1kcal0g1.3g0g0g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
Liivate 0.4g1.5kcal0.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana93g282kcal5.2g19.2g20.4g0.4g
Valittu annoskoko46g141kcal2.6g9.6g10.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna23g71kcal1.3g4.8g5.1g0.1g
Arvot/100g100g305kcal5.6g20.7g22g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423626