Mansikkatorttu

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan.

3. Paista korppujauhotetussa piirakkavuoassa 10-15 min. 200 C:ssa.

Anna jäähtyä.

4. Vaahdota kermavaahto ja sekoita täyteaineet keskenään.

5. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mansikoilla.

Jos tortun laittaa kylmään muutamasi tunniksi ennen tarjoilua, täyte kiinteytyy.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 6g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Sokeri 3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2.4g8.3kcal0.3g1.7g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 7.3g10kcal0.2g0.2g0.9g0g
Kuohukerma,valio,2dl7.3g25kcal0.1g0.2g2.6g0g
Sokeri 1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Mansikka 18g8.5kcal0.1g1.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana93g160kcal3g17g8.4g0.8g
Valittu annoskoko46g80kcal1.5g8.5g4.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna23g40kcal0.8g4.3g2.1g0.2g
Arvot/100g100g172kcal3.2g18.4g9.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431709