Hedelmäinen tattaripuuro

2 dl (murskattu) tattarisuurimo
6 dl vettä
1/2 tl suola
2 omenaa
4 kuivattua viikunaa
4 kuivattua aprikoosia

1. Kiehauta ensin tattari vähässä vedessä, kaada vesi pois ja lisää 6 dl vettä.

2. Lisää suola.

Anna kiehua 6-8 minuuttia.

3. Kuori omenat.

Paloittele omenat, viikunat ja aprikoosit.

4. Keitä hedelmiä puuron mukana minuutin ajan lopussa.

Anna puuron mielellään vielä vetäytyö muutaman minuutin ajan.

Tarjoile maidon /tai kauramaidon), kanelin ja hunajan kanssa.

Lähde: ICA-kauppojen Buffé-lehti, käännös allekirjoittaneen

Anju
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattari kokonainen (Risenta), annos 100g15g48kcal1.6g9.6g0.3g0.9g
Omena, Granny Smith25g13kcal0g2.9g0.2g0.4g
Viikuna, aurinkokuivattu (Risenta), annos 15g5g14kcal0.2g3g0.1g0.9g
Aprikoosi, kuivattu2.1g4.6kcal0.1g1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana94g159kcal3.8g33g1.2g5g
Valittu annoskoko47g80kcal1.9g16.5g0.6g2.5g
Annoskoko puolitettuna24g40kcal1g8.3g0.3g1.3g
Arvot/100g100g170kcal4.1g35.2g1.3g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=48314