Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)20g33kcal2.8g0.2g2.6g0g
Peruna, keskikokoinen 60g15g9kcal0.2g2g0g0.1g
Kirsikkatomaatti, 50g9g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 1.5g2.9kcal0g0g0.3g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1g8.7kcal0g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana94g111kcal6.2g5g7.8g0.4g
Valittu annoskoko47g56kcal3.1g2.5g3.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna24g28kcal1.6g1.3g2g0.1g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.3g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240