Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow87g87kcal20.1g0g0.8g0g
Herkkusieni 74g12kcal1.6g0.2g0.2g1.1g
Sipuli 66g20kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.2g5.5kcal0.4g0.9g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 4.4g15kcal0.4g3.1g0.1g0.2g
Vesi131g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g2.2g4.8kcal0.4g0.4g0.2g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%44g83kcal4.4g2.2g6.1g0g
Tilli, tuore 44g13kcal1.6g0.4g0.3g0.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana920g523kcal59.4g21g20g7g
Valittu annoskoko460g261kcal29.7g10.5g10g3.5g
Annoskoko puolitettuna230g131kcal14.9g5.3g5g1.8g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343