Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g449g90kcal6.7g13.5g2.2g0g
Tomaatti 1123g256kcal6.3g38.7g3.4g15.7g
Kurkku 599g66kcal3.4g8.4g0.6g4.2g
Sipuli 165g50kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 300g475kcal3.3g4.3g47.9g10.5g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g1153g3113kcal207.6g23.1g242.2g0g
Oregano, kuivattu 3g9kcal0.3g0.6g0.3g1.3g
Paprika keltainen 509g153kcal4.8g26g1g10.2g
Oliiviöljy 202g1788kcal0g0g202.2g0g
Viinietikka 75g16kcal0g0.4g0g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9216g12115kcal474.2g258.2g1000.8g93.6g
Valittu annoskoko4608g6058kcal237.1g129.1g500.4g46.8g
Annoskoko puolitettuna2304g3029kcal118.6g64.6g250.2g23.4g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512