Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1799g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi40g111kcal3.6g2.8g9.1g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g24g1.2kcal0g0g0.1g0g
Paistijauheliha 10%839g1427kcal167.9g0g83.9g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g600g210kcal9g40.2g1.8g5.4g
Porkkana 240g78kcal1.5g13.3g0.5g6.1g
Selleri, annos 50g240g34kcal2.4g7.2g0g0g
Palsternakka 240g153kcal1.2g28.3g1g10.8g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)240g72kcal2.4g14.4g0.5g2.4g
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.9g0.2g0.8g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 48g424kcal0g0g48g0g
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9216g5420kcal387.8g295.2g291.2g59.2g
Valittu annoskoko4608g2710kcal193.9g147.6g145.6g29.6g
Annoskoko puolitettuna2304g1355kcal97g73.8g72.8g14.8g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774