Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 348g264kcal6.5g53.7g0.7g3.5g
Kananmuna kuoreton 38g55kcal4.8g0.1g3.9g0g
Korppujauho 21g77kcal2.2g15.7g0.2g1.1g
Rypsiöljy 14g123kcal0g0g13.9g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 28g188kcal7.5g1.9g16.2g3.4g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g11g6.3kcal1g1.8g0.4g7.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana924g1425kcal44g146.4g70.6g31.2g
Valittu annoskoko462g713kcal22g73.2g35.3g15.6g
Annoskoko puolitettuna231g356kcal11g36.6g17.7g7.8g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.8g7.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417