Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g120g159kcal26.4g0g5.5g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK75g101kcal16.5g0g4.5g0g
Lanttu 75g22kcal0.8g3.5g0.2g1.4g
Porkkana 75g25kcal0.5g4.2g0.2g1.9g
Peruna, vanha, kuorittu 60g46kcal1.1g9.3g0.1g0.6g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g9g50kcal0.1g0.1g5.4g0g
Milbona Maito rasvaton45g15kcal1.5g2.2g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana924g832kcal93.8g38.6g31.8g7.8g
Valittu annoskoko462g416kcal46.9g19.3g15.9g3.9g
Annoskoko puolitettuna231g208kcal23.5g9.7g8g2g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403