Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)125g41kcal4.1g6.1g0g0g
Tuore hiiva13g8.5kcal1.9g0g0.1g1.6g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g125g438kcal17.5g70g9.4g12.5g
Juokseva hunaja 250g13g40kcal0.1g9.7g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g175g613kcal21g124.3g3.7g5.3g
Voi 13g91kcal0.1g0g10.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana925g2461kcal89.4g420.2g46.8g38.8g
Valittu annoskoko463g1231kcal44.7g210.1g23.4g19.4g
Annoskoko puolitettuna231g615kcal22.4g105.1g11.7g9.7g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.4g5.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316440