Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen8.1g59kcal0.1g0.1g6.5g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 94g22kcal1.7g2.3g0.2g2g
Lehtikaali 30g12kcal1g1.2g0.2g0.6g
Kesäkurpitsa zucchini 121g22kcal0.7g3g0.5g0.8g
Valkosipuli 1.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi167g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g42g25kcal0.4g2.2g1.7g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana925g280kcal8g18g18.2g7g
Valittu annoskoko462g140kcal4g9g9.1g3.5g
Annoskoko puolitettuna231g70kcal2g4.5g4.6g1.8g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612