Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)420g113kcal5.5g20.2g0.8g7.1g
Valkosipuli 42g46kcal3.3g6.8g0.3g0.9g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g140g452kcal14g105g3.1g15.4g
Linssi-punainen (raaka)199g604kcal49.7g99.4g2g17.9g
Juuriselleri 283g89kcal3.5g13g0.6g8.8g
Palsternakka 316g201kcal1.6g37.3g1.3g14.2g
Oliiviöljy 42g371kcal0g0g42g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g420g118kcal2.5g25g0.8g10.5g
Valkokaali keräkaali 1050g292kcal12.5g42.6g2.1g22g
Lihaliemi laimennettu 280g53kcal0g8.4g1.7g0.1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 28g82kcal3.1g4.2g5.9g0.1g
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9240g4842kcal191.4g723.8g121.2g194g
Valittu annoskoko4620g2421kcal95.7g361.9g60.6g97g
Annoskoko puolitettuna2310g1211kcal47.9g181g30.3g48.5g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251